Zwangerschapscursus
 

De zwangerschapscursus is een actieve, eigentijdse cursus voor de zwangere met een preventief karakter. De cursus is zeer geschikt voor dames met bekken of rugklachten. Maar ook door dames zonder klachten wordt de cursus als zeer waardevol en nuttig ervaren! Met een goede houding en door goed te bewegen voorkom je namelijk ook klachten. Daarnaast weten we dat voldoende lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op je lijf en psyche.


Deze zwangerschapscursus bestaat uit 3 blokken, waarbij je zelf kunt kiezen welke blokken je volgt. Zo kies jij de blokken waarin je zelf het meeste uit denkt te kunnen halen, of die het beste binnen jouw 'agenda' passen. Uiteraard kun je ze alle drie volgen, dan weet je zeker dat je goed voorbereid de bevalling in gaat en daarna ook een 'stok achter de deur hebt' om weer te gaan trainen.

Blok 1: Houding en Beweging tijdens de zwangerschap
In deze eerste 4 lessen leer je de basisprincipes van het goed bewegen tijdens en na de zwangerschap. De oefeningen zijn gebaseerd op dagelijkse houdingen en bewegingen. Er wordt geoefend in verschillende situaties en je krijgt veel praktische tips die je meteen kan toepassen in je dagelijks leven. Verder leer je hoe je je klachten gunstig kunt beïnvloeden en je lichaam in goede conditie kunt houden en verder verbeteren.
 

Blok 2: Voorbereiding op de Bevalling 
In 4 lessen wordt aandacht besteed aan de voorbereiding op de bevalling. Dingen die hierbij aan bod komen zijn, ontsluitingsfase, ademhaling, ontspanning, persfase en kraambed. Ook hierbij wordt aandacht gegeven aan hoe je om kunt gaan met je klachten tijdens de bevalling zelf. Denk hierbij aan welke pershoudingen je bekken of rugklachten positief of juist negatief kunnen beïnvloeden.
 

Blok 3: Fit na de Bevalling
In het laatste blok, dat start tussen de 4-6 weken na de bevalling wordt in 6 lessen werken we o.a. aan; herstel van de bekkenbodem- en buikspieren bevorderen, voorkomen van houding- en bewegingsklachten, behandelen van lichte klachten aan bekken, rug, schouders of nek en het lichamelijk voorbereiden op het hervatten van al je dagelijkse activiteiten, werk en sport.
 

Doel:
-Op peil houden en verbeteren van de algehele conditie
-Functie verbetering van de bekkenbodem- en buikspieren
-Houding- en bewegingsklachten voorkomen.
-Lichte klachten van het houding- en bewegingsapparaat behandelen.
-Behouden en verder verbeteren van het behandelresultaat van individuele oefentherapie of fysiotherapie.
-Voorbereiding op een normale bevalling
 

Voor wie?
-Zwangeren die klachten willen voorkomen
-Zwangeren met lichte bekken- of rugklachten 
-Zwangeren met zwakke bekkenbodem, lichte incontinentieklachten of verzakking
 

Kosten:
Blok 1 Houding en Beweging                 € 60,- (4 lessen)
Blok 2 Voorbereiding op de Bevalling    € 60,- (4 lessen)
Blok 3 Fit na de Bevalling                      € 85,- (6 lessen)
Wil je alle drie de blokken volgen, dan krijg je korting en betaal je € 189,-
 

Kijk voor actuele datums en tijden hier of op de facebookpagina; www.facebook.com/oefentherapieveenendaal